Kad vam banane „prođu“ i postanu više smeđe nego one lijepe žute boje, najbolje rješenje je iskoristiti i pripremiti banana bread. Iskreno, ja ne poznajem osobu koja ne voli ovu slasticu – neki će je odabrati za doručak, neki za desert, ali nitko je neće odbiti.
Ova varijanta imam manji udio carbsa radi kokosovog brašna, a priprema je toliko jednostavna da ovaj banana bread mogu pripremiti i potpuni početnici. Sve sastojke je potrebno samo pomiješati i staviti u pećnicu.
Sastojci:
- 4 mekane banane
- 100 g kokosovog brašna
- 5 jaja
- 1 žlica eritrita
- 1 čajna žličica cimeta
- 1 čajna žličica praška za pecivo
- pola žličice soli
- 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
- Sve sastojke istresite u posudu i dobro pomiješajte mikserom.
- Istresite smjesu u kalup za pečenje koji ste obložili papirom, da se kruh ne zalijepi.
- Pecite oko 45 minuta odnosno dok se kruh ne raspukne i ne dobije lijepu zlatno-smeđu boju.
Možete ga jesti samoga ili mazati maslacem od kikirikija (kupi OVDJE) ili NutLove namazima (kupi OVDJE).